Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Sooloreissujen suunnittelu ja tekeminen on naurettavan helppoa. Heti kun mukaan tulee lisää porukkaa, alkaa aikataulutus ja muu säätäminen tuottaa enemmän päänvaivaa. Näillä perusteilla päädyin myös keväällä 2019 lähtemään itsekseni Evolle, tällä kertaa kahden yön reissulle.

Ainoa suunnitelmani oli viettää pieni hermoloma ja rentoutua kevätsään syleilyssä keskellä Evoa. Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun viettäisin itsekseni enemmän kuin yhden yön korvessa.

Matka alkoi hyväksi havaitulta Evokeskuselta ja eteni sieltä ensimmäisen päivän aikana Niemisjärven kärkeen. Niemisjärvi oli siinä mielessä hauska kohde, että suuntasimme sinne myös ensimmäisellä Ulkoilmamiesten yhteisellä patikkareissulla. Nostalgia-arvoa siis ainakin löytyi.

Aurinko paistoi mukavasti pitkälle iltaan asti ja vetäydyin laavun suojiin nukkumaan pian pimeän laskeuduttua. Parin asteen yöpakkanen ei juurikaan koetellut ja heräsin virkeänä uuteen päivään.

Koko päivä mehtässä!

Ensimmäinen kokonainen ulkoilmapäivä maistui heti mieluisalta. Reissusta innostuneena aloin väsätä tulia pelkkiä tuluksia apuna käyttäen ja kas kummaa, onnistuin siinä ensimmäisellä yrityksellä!

Tästä innostuneena otin suunnaksi Valkea-Mustajärven, jossa olin yöpynyt aiemmilla reissuilla jo useamman kerran. Alustavasti ajattelin syödä siellä lounaan ja jatkaa vielä matkaan pidemmälle, mutta leppoisa etenemistahti vei yllättävän paljon aikaa ja paikalle päästyäni päätin nopeasti jäädä samaiseen sijaintiin myös yöpymään.

Etukäteen mietin hieman leirielämän erilaisuutta porukalla reissaamiseen verrattuna. Touhusin kuitenkin aikani teltan kasaamisen, nuotion hienosäädön ja ruokailun parissa nauttien samalla kauniista kevätillasta ja yhtäkkiä kello olikin jo kymmenen. Ehdin lukea kirjasta pari lukua eteenpäin, mutta muuten aika kului vaan luontoa fiilistellessä.

Toinen yö merkkasi tosiaankin pisintä yksinvaellustani tähän saakka. Muuten olisin jäänyt laavulle nukkumaan, mutta Valkea-Mustajärven laavun lattia on yllättävän viisto ja siinä meinaa yön aikana valua pois makuualustalta. Olen nimittäin tämänkin vaihtoehdon ehtinyt kokeilemaan.

Reissu onnistuneesti pakettiin

Viimeisenä päivänä söin vielä tuhdin aamupalan ja istuskelin tovin ennen paluumatkaa. Autolle päästyäni tsekkasin yhteenvedon kuljetusta matkasta ja kokonaisuus näytti kolmelle päivälle noin kahtakymmentä kilometriä. Etenemiset eivät siis olleet kovin massiivia, mutta ihan riittäviä ajoittaisen hangen ja liukkaidenkin osuuksien sävyttämässä maastossa.

Jälleen voin todeta ulkoilman rentouttavan ihmeellisesti, joko yksin tai yhdessä kulkiessa. Tavoite tuli siis saavutettua ja käänsin Golffin nokan hymyssä suin kohti Lahtea.

Katso video joko artikkelin alusta tai osoitteessa: https://www.youtube.com/watch?v=g6Lzt0_kbEI

Leave a Reply