#Yksinulkona 001: Syysyö Repovedellä

Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Olen vuoden 2018 aikana tehny muutaman kerran tämmösen minireissun johonkin lähikohteeseen.

Nyt hyppäsin vasta illalla työpäivän jälkeen autoon ja ajoin Repovedelle yöpymään. Parkkipaikalla kaikki ympätillä oli jo säkkipimeää eli kuljin vain otsalampun valossa tuttua reittiä lähimmälle telttapaikalle, joka oli Saarijärveltä lähtiessä Sukeltajaniemi.

Pystytyin illalla teltan, tein ruokaa ja menin melkeen heti nukkumaan. Aamulla jatkoin puuron parissa, purin leirin ja lähdin kotiin. Koko reissu kesti vähä yli 12 tuntia.

Menomatkalla kyseenalaistin (taas) näiden minireissujen mielekkyyttä, mutta heti pihalle päästyä tuli hyvä fiilis.

Itse saan jostain kumman syystä näistäkin ihan käsittämättömän paljon irti!

Mitä seuraavaksi?

Ensimmäisestä sooloreissustani on nyt aikaa puolisentoista vuotta, mutta kipinä on vain vahvistunut. Eihän näitä nopeita sooloiluja jaksa ihan jatkuvasti tehdä, mutta on niillä ihan tosissaan paikkansa retkeilijän reissurepertuaarissa.

Kyselin heti Facebookin Retkipaikka-ryhmässä muiden mietteitä asiasta ja aika moni tuntui olevan samoilla linjoilla. Lyhytkin reissu voi olla hyvin palkitseva ja varsinkin rentouttava.

Varsinainen vaellus ilman reissukaveria on vielä testaamatta, mutta eiköhän senkin aika vielä koita. Siihen asti tyydyn tekemään pieniä retkiä omilla ehdoillani ja kunnon seikkailut hoidan hyvän ja luotettavan vaelluskaverin kanssa.

Leave a Reply