Vaellus Kebnekaisen ympäri, osa 2: Unnan laakso

Kolmas reissupäivämme alkoi märissä merkeissä. Sateesta ei enää herättyämme ollut tietoakaan, mutta kohtasimme heti muutaman jäisen kylmän ja turhan syvän puron. Ei muuta kun kengät pois ja kahlaamaan!

Olimme edellisiltana siirtyneet pois Kungsledenin helppokulkuisilta poluilta ja se näkyi heti maastossa. Korkeuserot olivat vielä maltillisia, mutta juurikin vesiesteet ja kivinen alusta hidastivat kulkua huomattavasti.

Lounaan jälkeen aloitimme koko reissun haastavimman etapin, joka tulee pysymään muistoissamme vielä vuosia eteenpäin. Tämä haaste kulkee nimellä Unnan laakso.

Ensin hiippailimme useamman tunnin suurista lohkareista muodostuneella rakkakivikolla, kunnes saavutimme viimein Unnan pikkutuvan ja sen upeat näköalat.

Tauon jälkeen huomasimme reitin jatkuvan taas uudella kahlausosuudella ja suorastaan eeppisellä laskeutumisella. Rinne tipahti pystysuorana huiman matkan laakson pohjalle ja vesiputous piti korvia pauhaavaa ääntä.

Laskeutumiseen huipulta pohjalle kului aikaa reilut puoli tuntia. Jokainen askel oli aseteltava tarkkaan, ettei irtokivi lähde vierimään jalan alta ja vie huolimatonta vaeltajaa samalla rotkon pohjalle.

Pohjalla päästyämme kuvittelimme päivän olevan ja käytännössä ohi, mutta toisin kävi. Leveä joki päätti tunkeutua Tonin kenkään, joka imaisi hetkessä raikkaan vuoristoveden sisäänsä.

Päivän kääntyessä illan puolelle emme löytäneet kaltevasta maastosta mitään edes etäisesti leiriytymiseen kelpaavaa paikkaa ja ylitimme viimeisen ja koko päivän vahvimman virran vasta puoli yhdentoista aikaan.

Vihdoin bongasimme pienen ja riittävän tasaisen maatilkun, johon telttamme sopi juuri ja juuri.

Söimme hippasen verran myöhästyneen päivällisen ja painoimme päämme vaatteilla täytetylle tyynynkorvikkeelle kello kaksitoista yöllä.

Hieno, mutta hurja päivä!

Katso video sivun yläreunasta tai osoitteesta https://youtu.be/s5N5nubdYns

Reissun ensimmäinen osa: http://www.ulkoilmamiehet.fi/vaellus-kebnekaisen-ympari-osa-1/

EI KOMMENTTEJA

Leave a Reply