Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Mikäs sen mukavampi tapa viettää yö korvessa kuin riippua kahden puun välissä keinutellen itsensä uneen. Mattona toimi Ticket To The Moonin suht perus yhden hengen versio.

Riippumaton mukaan tarvitset vielä kaksi kiinnitysnarua, jotka saa ostettua joko valmiina settinä tai rakennettua kätevästi itse paracordista /muusta kestävästä narusta. Itse rakentelin hyvin nopeat paracord-kiinikkeet. Hintaa koko komeudelle tulee nelisenkymmentä euroa naruineen, joten tämäkin on suhteellisen edullinen tapa ottaa unet korvessa.

Valmistelu

Etsi kaksi puuta, joiden väli on jotakuinkin 3-4 metriä. Ota köysi, kierrä se puun ympäri ja tee sama toiselle puulle. Kiinnitä hakanen köydessä oleviin silmukoihin ja säädä matto painon mukaan tarpeeksi korkealle, ettei perä laahaa maata makoillessa. Jos ilmassa väijyy sateen uhkaa, niin maton päälle voi virittää katoksen kankaasta.

Nukkuminen

Nukkuminen on todella helppoa tuulen keinutellessa kevyesti uneen. Maton pituus riittää pidemällekkin henkiölle ilman suurempia ongelmia. Itse käytin ainoastaan makuupussia nukkumiseen ja ainakin Evon kesäyönä tämä riitti oikein mukavasti.

Arvio

Nopea, helppo, mukava ja muutenkin käytännöllinen kapistus ihan vaikka taukoa pidellessä jos haluaa ihailla taivasta ja ottaa rennosti. Ainoina miinuksina voi olla vaikeus löytää sopivia puita kiinnitämiseen sekä vesisade, jos ei ole varautunut millään kankaalla mistä voi katoksen rakentaa ylle.

Plussat

  • Hinta
  • Nopeus
  • Keveys

Miinukset

  • Hyttyset imee kankaan läpi poskea
  • Ei puita, ei mattoa
  • Sateella hyvin epämiellyttävä

1 KOMMENTTI

Leave a Reply