Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Kaipasimme kavereiden kanssa irtiottoa arjesta ja yöpymistä ulkosalla. Hetken pohdinnan jälkeen päätimme suunnata Repoveden kansallispuistoon, jossa kuuleman mukaan maisemat olisivat kohdallaan ja järvissä paljon isoja haukia. Reitiksi valitsimme Kaakkurin kierroksen, 24km.

Repovedelle ajoi Lahdesta reilun tunnin ja jätimme auton Lapinsalmen parkkipaikalle. Toinen mahdollisuus olisi ollut Saarijärven parkkipaikka. Kumpikin käy, riippuu omasta reittisuunnittelusta. Lapinsalmella parkkipaikalla oli kokoa ja paikalla olleiden autojen määrä kertoi siitä, että taitaa olla astetta suositumpi kansallispuisto kyseessä!

Kun saavuimme lounastauolle Kuutinkanavalle, niin huomasimme kuinka suosittu alue on. Samaan aikaan paikalle saapui iso melontaryhmä, lenkkeilijöitä, useamman päivän patikoineita ja paiväretkeläisiä. Tilasta ei tosin ollut pulaa, sillä Kuutinkanavalle olisi mahtunut yhden komppanian verran miehiä pitämään taukoa.

Alkuillasta pääsimme majoituspisteelle Kirnukankaalle, jossa kelpasi olla pienen metsälammen kupeessa. Hieno paikka istua tulilla ja nauttia luonnon rauhasta. Suosittu paikka myös, sillä iltaa oli meidän kanssa viettämässä kaksi muutakin seuruetta. Teltassa hyvin nukutun yön jälkeen jaksoi patikoida seuraavan päivän.

Alueelta löytyy lyhyttä tai pidempää reittiä kuljettavaksi. Muutamasta tunnista muutamaan päivään. Taukopaikkoja löytyy reilusti vessoineen ja juomakaivoineen. Lisäksi on mahtavia näköalapaikkoja ja järvimaisemia, sekä halutessaan pääsee tekemään vesistön ylityksen lossilla. Kaikki reitit ovat alueella selkeästi merkittyjä, mutta kartta kannattaa aina pitää mukana.

Suosittelemme ottaamaan teltan tai muun majoitteen mukaan yöpymistä varten, sillä alueella on vain kaksi laavua ja paljon retkeilijöitä. Kalastajille mainittakoon, että vedet ovat kirkkaat ja hyviä kalastuspaikkoja on alue täynnä. Meiltä tosin jäi kalat saamatta. Ainoa asia mitä järvestä bongasimme oli rantakäärme, joka tuli jalkoihin muutamaksi minuutiksi katselemaan.

rantakäärme

Mahtava paikka ja mahtavat maisemat Etelä-Suomessa. Kannattaa käydä!

 

1 KOMMENTTI

Leave a Reply