Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Tämä oli taas sellainen reissu, joka ei toisaalta vastannut yhtään odotuksia ja tavallaan taas ylitti ne. Lähdimme Tonin kanssa viikonlopuksi tutkimaan Kytäjä-Usmin ulkoilualuetta Hyvinkäällä. Paikka oli molemmille täysin vieras, eikä siitä myöskään löytynyt juuri mitään ennakkotietoja.

Pääsimme matkaan vasta hämärän laskeutuessa ja kuljimmekin ensimmäisen illan kokonaan pimeässä, märässä metsikössä. Lauantain koittaessa näimme sentä jo päivänvaloakin kun lähdimme aamutoimien jälkeen siirtymään kohti seuraavaa laavua.

Kuljimme pätkän aivan liian nopeasti ja olimme kolmen maissa jo leiripaikalla kaatosateen saattelemina. Säätila ei parantunut odottelusta huolimatta, joten istuskelimme laavun suojissa siemaillen varovaisesti herrasmiesten tulilientä.

Samalla syntyi idea ruveta kuvailemaan sateessa sihisevää nuotiota. Testailimme kameran asetuksia tovin ja löysimme sopivan yhdistelmän, jolla saimme aikaan järkevän 10 sekunnin valotusajan.

Toinen meistä meni taskulampun kanssa nuotion taakse ja piirteli noiden sekuntien aikana milloin mitäkin kuvioita tai tekstiä ilmaan. Lopputuloksena syntyi ihan hauskoja kuvia, joissa nuotion sylkemät kipinät näkyvät terävinä viivoina ja taskulampun valo taas hauskan sinertävänä juovana.

Se tekninen osuus:
Canon 550D + Tamron SP 17-50mm F/2.8
10s, F/6.3, ISO 100

Kuva oli suoraan kamerasta tullessaan ihan mukavan näköinen. Pienellä säädöllä sain vielä yksittäiset kipinätkin erottumaan paremmin taustasta ja homma alkoi olla sitä myöten valmis.

Kameran kanssa keksii aina jotain tekemistä, kun jaksaa vain miettiä hetken. Hauskan reissumuiston tekemiseen ei aina tarvitse kansallispuistotason maisemia tai harvinaista eläinhavaintoakaan.

Loppuun vielä vähän kaupallista ilosanomaa:

10€ alennus Haltin verkkokaupasta kun tilauksesi arvo on vähintään 100€.
Syötä alekoodi 10ALENNUS ostoskorissa, niin saat alennuksen.
10ALENNUS

Leave a Reply