Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Täytyykö aina virittää kallis kamerakalusto esille saadakseen hyviä kuvia? No ei todellakaan.

Vanhan viisauden mukaan paras kamera on se, joka on mukana. Huomaan ainakin itse monesti reissuilla, että järkkäri on vaelluksen aikana rinkassa ja kaivan sen esille vain pidemmillä tauoilla. Puhelin puolestaan on aina taskussa ja sillä on vaivatonta napata vaikka vauhdissa pari nopeaa räpsyä.

Kannattaa siis pitää puhelinta tai pokkari aina mukana, vaikka olisikin kuinka innokas valokuvaaja. Moni hieno hetki jää muuten taltioimatta, eikä jossittelu auta jälkikäteen.

Tämä Kebin kierroksella kuvattu auringonlasku olisi jäänyt ikuistamatta ilman puhelinta. Etsimme toisen vaelluspäivän illalla leiripaikkaa ja katselimme samalla hienoa valaistusta. Nappasin luurin taskusta, tähtäsin vuoristoa kohti ja painoin kerran laukaisinta. Lopputuloksena syntyi kiva reissumuisto ja hyvä osoitus siitä, ettei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti.

Kuvan värit olivat hyvin vaisut ja suurimmat muokkaukset liittyivätkin niiden parantamiseen. Valaistus oli todellisuudessa hyvin lämmin ja halusin sen näkyvän myös heti kuvasta.

Kuvaan tallentui yllättävänkin hyvin yksityiskohtia, koska aurinko oli vuoren takana piilossa, eikä paistanut suoraan linssiin. Kaivoin kuitenkin Lightroomissa vähän lisää yksityiskohtia vuoren seinämästä, vaikka lähes musta siluetti olisi ollut toisaalta myös ihan tyylikäs.

Lopulta suoristin vähän horisonttia ja tallensin otoksen koneelle, josta löysin sen nyt fiilistellessäni vanhoja seikkailuita.

Ei niin tekninen osuus: Kalustona oli Samsung S8 ja vakiokamerasovellus. Kuva tallentui siis JPG:nä eikä suinkaan raakana. Tämä on silti kiva reissukuva, jota varten en olisi jaksanut kaivaa kameraa rinkan pohjalta.

Leave a Reply