Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Ruokatestissä syödään tällä kertaa ehtaa turmattia.

Oikeastaan kyseessä on pasta bolognese, mutta REAL Turmat on varsin veikeä lisänimi, jonka Drytech on antanut tälle linjalle. Veikeä on myös oranssi pakkaus, jossa ruoka toimitetaan.

Kyseinen pasta bolognese eroaa monista muista pussiruoista ainakin parin seikan perusteella. Ruoka on kaikesta päätellen tyhjiöpakattu, koska pussin sisältö tuntuu päällepäin kivikovalta. Avattaessa ilma pääsee sisälle ja turmatti suhahtaa kuin tuore kahvipaketti konsanaan.

Toinen erikoinen tekijä on hinta. Pussillinen pasta bolognesea maksaa yli 10 euroa, eli lähes tuplasti useaan vaihtoehtoon verrattuna. Hinta selittyy ainakin osittain REAL Turmat -nimellä, jolla viitataan norjalaisten patentoimaan valmistutapaan. Mainospuhe kertoo, että menetelmä säilyttää ruoan luonnollisen maun, koostumuksen ja lähes kaiken muunkin.

Toisin sanoen melkoista hifiä, mutta on hintakin sen mukainen. Vastineeksi saa kuitenkin varsin maistuvan annoksen, joka on lisäksi laktoositon.

Ruoka-aines näyttää jo kuivana yllättävän, noh, ruokamaiselta. Vastaan pöllähtävä tuoksukin enteili hyvää, joten aloitimme valmistuksen innolla.

Pussillinen vaatii ohjeen mukaan 360 ml vettä ja vain viitisen minuuttia kypsymisaikaa. Sen jälkeen koostumusta voi halutessaan löystyttää lisäveden kanssa. Tällä kertaa jouduimme pienen hairahduksen johdosta syömään puukepeillä, joten emme vaikeuttaneet asiaa ylimääräisellä nesteellä.

Maku oli ainakin itselleni hyvin mieleinen heti ensikepillisestä alkaen. Sopivasti mausteita, mukava olomuoto ja muutenkin tasapainoisen tuntuinen muhennos. Taas kerran koko pussi meni yhdeltä istumalta ja viimeiset rippeetkin tuli kaivettua vesi kielellä suuhun asti.

Norjalaisiin on siis luottaminen ainakin tämän asian suhteen. En tiedä johtuiko hyvä maku turmatista, mutta jotain on selvästi tehty oikein.

Ravintosisältö / pussi:
Energiaa: 617 kcal
Proteiinia: 16 g
Hiilihydraatteja: 74 g
Rasvaa: 28g

Loppuarvio: 3,5/5
Ruokana kertakaikkiaan erinomainen, mutta korkea hinta laskee pisteitä.

Leave a Reply