Pussiruokailu kylmällä vedellä ja kierros frisbeegolfia Nastolassa

Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Monesti reissun päällä olen pohtinut pussiruoan tekemistä kylmään veteen. Kaikissa valmisruoissa on kuitenkin erikseen ohjeistettu valmistumisajat kuumaa tai kylmää vettä käyttäen. Vaelluksella en ole ikinä halunnut pilata arvokasta ruokahetkeä typerillä kokeilulla, joten tämä testaus oli hyvä hoitaa siviilimaailmassa.

Sopiva tilaisuus siunaantui lämpimänä kesäsunnuntaina. Lähdimme Jyrin kanssa Nastolaan heittämään kierroksen frisbeegolfia ja otimme pussillisen Blå Bandin Pasta with Cheese and Broccolia mukaan.

Kyseinen sapuska muuttuu kuumaa vettä käyttämällä syömiskelpoiseksi noin kymmenessä minuutissa, mutta kylmällä vedellä ohje neuvoo hauduttamaan pöperöä vähintään puoli tuntia. Tämä sopi erinomaisesti, koska pistimme litkut pussiin ja lähdimme rauhassa heittämään kierroksen ensimmäisen puolikkaan.

Kuvailimme samalla videota, mikä hidasti heittelyä aika tavalla. Etuysin tuloskortti oli valmiina noin tunnin heittelyn jälkeen ja niin oli aika siirtyä ruokapöydän ääreen.

Vain hieman outoa

Ruoka näytti ihan siltä miltä pitääkin. Kylmä vesi oli tehnyt tehtävänsä ja pussissa odotti täysin pehmennyt ateria. Kaikki näytti ja tuntui samalta kuin keittimenkin kanssa touhutessa.

Ensimmäinen lusikallinen tuntui silti hassulta. Kylmä ruoka on jollain tavalla outo kokemus, vaikka maku itsessään ei lämpötilan mukana muutukaan. Olin psyykannyt itseäni etukäteen vähän kovempaakin kokemusta varten.

Eipä se kylmä tahna sen pahempaa ollut kuin lämminkään.

Syön mielelläni myös jatkossa ruokani kuumana, mutta nyt ainakin tiedän sapuskan uppoavan tarvittaessa myös kylmänä. Taustalla painaa ajatus loppukesäisestä Ruotsin reissusta, joka kuljettaa meitä 140 kilometrin matkan Abiskosta Nikkaluoktaan. Pidemmän vaelluksen aikana kaikki on kuitenkin mahdollista, joten tämmöisiin pikkuhaasteisiin on syytä varautua.

Nyt on kylmäruoka ainakin testattu ja voin levollisin mielin lähteä heinäkuun lopussa matkaan.

Fribakierros päättyi taas uskomattomasti tasatulokseen.

Katso video videon alusta tai osoitteessa https://youtu.be/uZm1oLkZYx8

Videokuvauksen ja ruokailun takia pitkäksi venynyt kierros päättyi lopulta tasatilanteeseen.

Leave a Reply