Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Olimme kesällä Kutajärven lintutornilla katselemassa tirppoja, kokeilemassa kalaonnea ja ruokkimassa hyttysiä. Vain viimeksi mainittu tuotti merkittäviä tuloksia ja reissu jäi lopulta aika lyhyeksi.

Auto odotteli vajaan parin kilometrin kävelymatkan päässä, joten nopea poistuminen oli onneksi mahdollista. Jäimme kuitenkin pellon laitaan rakennetulle grillipaikalle istuskelemaan ja tuijottamaan kaunista maalaismaisemaa.

Vaivihkaa Jyri kaivoi repustaan litteän purkin ja lausui pelätyt sanat:

– Pojat, tänään syödään säilöttyä kalakukkoa.

Kyseessä oli tarkemmin sanottuna Kalakallen moderni kalakukko. En ainakaan muista purkin nähdessäni kuulleeni varsinaisia ilonkiljahduksia, mutta pakkohan tätä erikoisuutta oli maistaa.

kalakukko2

Totuuden hetki

Annos jaettiin tasavertaisesti kolmeen osaan, jotta kaikki pääsisivät varmasti kukon makuun. Alkuun vaivannut jännitys haihtui onneksi heti ensipuraisulla, kun suun täytti ihan oikeasti hyvä maku.

Yllätystä seurannut purkin tutkailu paljasti, että säilykekukkoon oli käytetty täytteenä savulohta. Ei siis ihmekään, että maku on kohdillaan. Myös rukiista valmistettu kuori sopi varsin hyvin yhteen lohen kanssa.

Maistikappale jätti lopulta veden kielelle ja säilykekukon olisi mielellään syönyt kokonaan itse. Hyvän koostumuksen ansiosta kappaleita on kuitenkin helppo tarjoilla myös toisille retkeilijöille. Tässä vaiheessa kannattaa vielä kiinnittää huomiota siihen, että kyseessä on tosiaan heti syöntivalmis murkina, joka ei vaadi mitään valmisteluja.

Purkilla on kokoa 170 grammaa ja se toimii yksin syötynä jopa aterian korvikkeena. Kukko ei ennakkoluuloista huolimatta jättänyt ketään kylmäksi. Todella maittava välipala!

Ravintosisältö / kukko
Energiaa: 457,3 kcal
Proteiinia: 24,8 g
Hiilihydraatteja: 26,4 g
Rasvaa: 27,9 g

Loppuarvio

Ennakkoluulot meinasivat ottaa vallan, mutta kalakukko olikin todella hyvää. Purkki on näppärän kokoinen ja syöntivalmiissa ateriassa on mukavasti ravintosisältöä. Kalakallen moderni kalakukko on vahva ehdokas vuoden positiivisimmaksi yllättäjäksi.

Leave a Reply