Pirunpesä, Hollola

Pirunpesä on yksi Lahden ympäristön suosituimmista luontonähtävyyksistä, eikä suotta. Jopa kymmenmetriset, pystysuorat kallioseinämät ovat melko vaikuttava näky lähietäisyydeltä katsottuna.

Jos haluat lähestyä Pirunpesää helposti, voit ajaa autolla Messilän golfkentän parkkialueelle, josta on enää reilun kilometrin kävelymatka hiekkatietä pitkin. Paikalle menee myös muitakin reittejä, esimerkiksi Tiirismaan radiomaston vierestä.

Pirunpesän vierestä löytää pienen nuotiopaikan (tässäkin oli ennen laavu, mutta se on poltettu…) sekä hyvät opastekyltit. Suurin nähtävyyshän on tuo kalliomuodostelma, jossa näkyy jääkauden aikasia aaltoja sekä itse Pirunpesäksi kutsuttu rotko.

Alue ja ulkoilureitit jatkuvat myös pitkälle kallioiden taakse. Kokonaisuuteen kuuluu  noin 34 hehtaarin verran rauhoitettua luonnonsuojelualuetta.

Viikonloppuisin kannattaa varautua jopa pienimuotoiseen ruuhkaan. Hyvä polkuverkosto vetää paikalle ulkoilijoita aina lapsiperheistä maastopyöräilijöihin.

Kallion päältä löytyi myös ulkoilmamiehille sopiva, rauhallinen ruokapaikka. Ei muuta kun pussisapuskat esille ja nautiskelemaan.

Reittiohjeet kartalla

EI KOMMENTTEJA

Leave a Reply