Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Tähän asti ulkoilmamiehet ovat syöneet vain valmiita pussiruokia, mutta kolean syksyisessä säässä uskaltauduimme vihdoin kokkaamaan itse nuotiolla. Ruoan laitto retkioloissa on aikataulun salliessa aika rentouttavaa ja palkitsevaa puuhaa.

Aineet

2 isoa perunaa
2 porkkanaa
1 iso sipuli
1 uunilenkki
Mausteita
Vettä
Tulenkestävä astia kypsennykseen

Kaupasta haetuille tarvikkeille tuli hintaa noin kaksi euroa ja lopullisesta padasta saatiin aikaiseksi kaksi annosta. Tämä ruoka sopii siis hyvin hintatietoiselle metsämiehelle, joka ei tarvitse heti valmista ruokaa nenänsä eteen. Ravintoarvot eivät välttämättä ole aivan samaa tasoa hienoimpien selviytymisaterioiden kanssa, mutta rennommalla metsäretkellä murkina riittää mainiosti nälän poistamiseen.

Valmistus

pottupala

  • Laita vettä tulenkestävään astiaan ja aseta se nuotion päälle vaikkapa kepin tai ritilän varaan.
  • Pilko perunat pieniksi paloiksi ja lisää veteen. Aloita tämän jälkeen muiden kasvisten valmistelu ja tee niistä myöskin pieniä paloja. Lisää ne perunoiden joukkoon ja kaada sekaan mausteet.
  • Anna seoksen kiehua nuotiolla, kunnes perunat alkavat pehmetä. Lisää makkaranpalat joukkoon ja anna kiehua vielä tovi.
  • Annostele ja nauti

Perunat ja porkkanat kannattaa pilkkoa mahdollisimman pieneksi, ettei niiden kypsymiseen kulu turhaa aikaa. Sipulisuikaleiden ja makkarapalojen sopiva koko taas riippuu eniten omista makutottumuksista. Mausteista tärkein on tietenkin suola, mutta sopivat yrtit tuovat pataan vielä hienompia makuja.

Leave a Reply