Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Jostain syystä meidän kaikki reissut ajoittuu sunnuntaihin. Tosin tällä kertaa siihen oli ihan hyvä syykin.

Jyri oli nimittäin jostain saanut päähänsä, että karpalot ovat maukkaimmillaan heti ensilumen jälkeen. Lunta alkoi tippua lauantain puolella, joten seuraava aamu oli täydellinen ajankohta marjastukselle. Kohteena toimi meille ennestäänkin tuttu Linnaistensuo, jossa kuuleman mukaan kasvaa lakkaa, karpaloa ja lähes kaikkia muitakin marjoja.

Intoa puhkuen painelimme pitkospuille ja aloimme tiirailla potentiaalista poimintapaikkaa. Romanttinen mielikuva hennon huurteisista varvuista osoittautui kuitenkin turhaksi toiveajatteluksi.

Vetinen maa oli peittynyt muutaman sentin lumikerrokseen, joka oli tehokkaasti haudannut alleen kaiken elollisen. Aika nopeasti kävi selväksi, että tämän päivän aikana ei marjoja löytyisi muualta kuin marketin hyllyltä.

Uusi idea!

Kyllähän tästä koettelemuksesta jäi jotain käteenkin. Kurjahko keli antoi hyvän mahdollisuuden testata uusia ulkoiluvarusteita, jotka kävin edellispäivänä hakemassa urheiluliikkeen* remonttialesta

Jatkossa nähdäänkin kokonaan uutena juttusarjana Vähävaraisten Varustenurkka, jossa vertaillaan budjettivermeiden toimivuutta toinen toistaan tiukemmissa tilanteissa. Halvat merkit ja erikoiset viritykset voivat nimittäin osoittautua ihan päteviksi.

Ei tosin aina, ja se vasta onkin tärkeää tietää ennen ostopäätöstä.

nuiva_maa

Tässä vielä pieni tehtävä loppuun: etsi yllä olevasta kuvasta karpaloita. Siihen on tiivistetty tinkimättömällä tarkkuudella koko suon marjasato.

*sponsoroikaa meitä, niin laitetaan liikkeen nimi näkyviin.

Leave a Reply