Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Noniin, pitkän hiljaiselon jälkeen päästään taas tutustumaan Lahden luonnon nähtävyyksiin. Tällä kertaa vierailun kohteena oli Linnaistensuo, joka sijaitsee Kujalassa noin 7 km päässä Lahden keskustasta.

Suolle ei ole pahemmin opasteita matkan varrella, mutta se on suhtkoht helposti löydettävissä karttaohjelmien avulla (Google Maps etc.) Suolla itsellään kulkee päästä päähän pitkospuut, jotka ovat noin 1,2 km mittaiset. Matkalla on muutamia levähdyspaikkoja sekä uutuutena erilaisia kylttejä, joissa on tietoa suosta ja suon kasveista.

Linnaistensuo on helppo kohde aloittelevallekin luontoharrastajalle. Perille pääsee Lahdesta käsin todella nopeasti, mutta paikan päällä tuntuu olevan täysin eristyksissä kaupungista. Avarat maisemat ja pitkät pitkospuut tarjoavat kunnon annoksen rauhallista tunnelmaa ja erikoisiakin kasveja. Laudat ovat hyvässä kunnossa ja reitillä kävely on sen takia mukavaa ja vaivatonta.

Koitin tänä vuonna kerätä vähän lakkoja suolta, kun viime vuonna tuntui olevan kohtuullinen sato, mutta tämän vuoden lakat olivat suurimmalta osalta jo nuutuneita tai kuivuneet pois. Syksyllä on kuitenkin odotettavissa karpaloita, joita tuli havaittua jo nyt kohtalaisen paljon.

Leave a Reply