Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Jännää, jännää, jännää!

Lomat on sovittu ja mökki matkoineen varattu. Tammikuun 23. päivä auton nokka suuntaa länteen ja tarkemmin sanottuna kohti Turkua. Varsinainen jännitys alkaa tosin vasta myöhemmin. Turusta matka nimittäin jatkuu laivalla Tukholmaan ja sieltä taas autolla aina Åreen asti.

Pienessä, alle 1500 asukkaan ruotsalaiskylässä on ainakin komeita kukkuloita ja huhupuheiden mukaan hieno laskettelukeskus. Reissun päätarkoitus onkin käydä laskemassa mäkeä ja nauttia kaikin tavoin ulkoilmasta myös länsinaapurimme puolella.

Enemmän, isommin, paremmin!

Alkutalven laskettelureissusta on muodostunut jo jonkinlainen perinne. Tämänkertainen matka on järjestyksessään neljäs ja ensimmäinen Suomen rajojen ulkopuolelle. Aikaisemmat seikkailut ovat sijoittuneet Rukalle, Ylläkselle ja uudestaan Ylläkselle.

Vuonna 2016 päästään onneksi laittamaan taas isompaa vaihdetta silmää. Yllätunturi on noin 720 metriä korkea, kun taas Åren huippu raapii taivasta jo yli 1200 metrin korkeudella.

Puitteet ovat siis mitä parhaat loisteliaalle talviseikkailulle.

Suksiboksiin ahdetaan laskettelukamojen lisäksi myös perinteiset murtomaasukset, jotka todennäköisesti koskettavat latupintaa kerran koko reissun aikana. Parempi kuitenkin varautua kunnolla, jos hiihtokärpänen onnistuukin puraisemaan kaikkien toppavaatteiden läpi.

Enemmän haaveilenkin uudesta ja entistäkin vaikuttavammasta lumikenkäsafarista. Ylläksellä ollessa valloitimme sekä Kellostapulin että Kesänkitunturin huiput, joten luonnollinen jatkumo on talloa hankea myös Ruotsin kukkuloilla.

valloittaja
Kellostapulin huipulla tuntui hyvältä. Hangessa tarpominen ja ylämäkeen kiipeäminen kannattaa, kun palkinnoksi avautuu tällaiset näköalat.

Talvitunnelmaa tuutin täydeltä

Viikon mittaisella reissulla ehtii toivottavasti tekemään, näkemään ja kokemaan paljon uusia asioita. Kamera tulee joka tapauksessa roikkumaan koko matkan ajan kaulassa ja mökki-illat käytän (osittain) päivän tunnelmien kirjaamiseen.

Reissun tiimoilta onkin lupa odottaa pakkashuuruista juttusarjaa, jossa käsitellään niin Årea, talven hienoutta kuin turkulaisuuttakin.

Tuoreimmat tilannetiedot matkan ajalta päivitetään toki meidän Instagramiin, Twitteriin ja Facebookiin, jotka kannattaa viimeistään nyt ottaa seurantaan.

Käy samalla nappaamassa itsellesi alennuskoodi ja varaudu talven kylmyyteen missä ikinä liikutkin:
Tilaa Haltin uutiskirje ja saat -20% alennuksen verkkokauppaan!

Hyvää alkanutta vuotta kaikille ja nauttikaa talvesta!

1 KOMMENTTI

Leave a Reply