Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Laavukatsaus jatkuu tällä kertaa Liipolan muodossa. Metsästä löytyy nuotiopaikalla ja erillisellä pöydällä varustettu laavu, joka on yllättävän hyvässä kunnossa.

Autoilija pääsee helpoiten paikalle ajamalla Liipolanmäen päälle parkkiin. Luontoon jalkautuminen käy nopeasti ja laavualue löytyy parissa minuutissa.

Jos ennen laavuilua haluaa talsia vähän pidempään, voi matkan aloittaa monesta muustakin suunnasta. Kävimme kertaalleen samalla laavulla myös Kerintieltä käsin ja silloin matkalle osui muun muassa pieni kuntoilupiste. Jotkut metalliosat olivat rikki, mutta perinteisten leuanvetotankojen lisäksi kulmasta löytyi jopa dippiteline.

Laavu itsessään on aika kolho ja sieluton, mutta ruokataukoa varten paikka toimii hyvin. Polttopuita löytyy runsaasti, vaikka pöllit olikin jätetty vesisateeseen vieressä olevasta katoksesta huolimatta. Istumatilaa riittää mukavasti heti nuotiopaikan ympärillä ja hienompaa ruokailua varten vierestä löytyy myös pöytä.

Kaikesta huokuu pieni kaupunkilaisuus, mutta se on tässä yhteydessä ihan hyväksyttävää. Kyseessä on kuitenkin asutuksen vieressä oleva laavu, joka on vain kilometrin päässä Launeen ostoskeskuksesta.

Kokonaisuutena Liipolan laavu on parhaimmillaan nuotiopaikkana, jonka luokse pääsee helposti ilman pitkiä patikointeja.

https://vine.co/v/MiY227UP9W0

Leave a Reply