Ketunlenkki Repoveden kansallispuistossa

Aamulla suunnitelmana oli lähteä Lapakistoon, mutta eväitä tehdessä päätimmekin ottaa suunnaksi Repoveden. Lähtöpaikkana oli Lahti, joten päätös kolminkertaisti matka-ajan, mutta parhaat seikkailuthan alkavat yleensä vähän yllättäen.

Rentoa päiväretkeä silmällä pitäen valitsimme reitiksi viiden kilometrin mittaisen Ketunlenkin. Auto jäi siis Lapinsalmen parkkipaikalle, joka sijoittuu polkuverkoston länsipuolelle. Parkkipaikan vieressä on myös kuivakäymälät ja pieni kioski, josta voi sen auki ollessa ostaa pientä evästä.

Nyt sitä mennään!

Ketunlenkki soveltuu hyvin vaikka lapsiperheille, mutta yhtä lailla myös kokeneemmille konkareille. Se tarjoilee kompaktissa koossaan hienoja maisemia ja hauskaa vaihtelua tasaisille hiekkateille.

Lähdimme kiertämään lenkkiä vastapäivään, joka taitaa olla niin sanotusti väärä suunta. Tosin toisia ulkoilijoita tuli sekä vastaan että ohitse, joten eiköhän kierroksen saa kävellä kummin päin tahansa.

Näin päin kiertäessä alkumatkaan sattui lossilla tapahtuva vesistön ylitys. Ehkä viitisenkymmentä metriä leveän uoman yli kulkee vaijerin kylkeen viritetty lautta, jolla porukan pääsee hinaamaan rannalta toiselle. Melko veikeä aloitus!

Alun jälkeen päästäänkin ihastelemaan poltettua metsäaluetta, jonka yli näkyy vesistön takaa komea kallioseinämä. Matka jatkuu rannan tuntumassa niemen ympäri ja kulkee muun muassa kuivakäymälän ja ison taukoalueen vierestä. Omia evästuokioita voi toki pitää vaikka rantakalliolla tai kannon nokassa, mutta mukavuutta arvostavat matkaajat voivat pysähtyä pöytien ääreen.

Aina vaan paranee

Reitin loppupuolella kiivetään hieman korkeammalle ja kallion laelta avautuu todella hienot näkymät pitkälle kansallispuiston yli. Näköalapaikalle kelpaa jäädä istuskelemaan vaikka pidemmäksikin aikaa.

katajavuori

Vastapäivään kulkiessa kalliolta laskeudutaan pitkää portaikkoa pitkin lähes veden tasalle. Pienen metsäosuuden jälkeen saavutaankin ehkä Repoveden tunnetuimpaan kohtaan: Lapinsalmen riippusillalle.

Silta on todella mukava yllätys ja pienestä koostaan huolimatta tuo mukavaa seikkailun tuntua kierrokseen. Rakennelma on jämäkkä, mutta joustaa myös tarpeeksi riippusilloille ominaisella tavalla. Keskellä ollessa tekeekin helposti mieli pitää hieman kaiteista kiinni.

lapinsalmi-riippusilta2

Nuoret romantikot ovat niin ikään löytäneet sillan ja sen sivuverkkoihin on kiinnitetty lukuisia riippulukkoja. Onhan tuokin yksi tapa osoittaa rakkauttaan.

Sillan jälkeen on jäljellä enää lyhyt koukkaus takaisin Lapinsalmen parkkipaikalle ja kierros on sitä myöten kuljettu loppuun.

Loppusanat

Ketunlenkki on helppo, mutta mukavan monipuolinen kierros. Sen kohokohtia ovat Lapinsalmen riippusilta, lossi ja Katajavuoren komeat näköalat.

Kierrä lenkki myötäpäivään, jos haluat aloittaa riippusillalla ja näköalapaikalla. Vastapäivään kulkiessa pääset puolestaan heti käyttämään lossia.

Lue myös: Repoveden kansallispuisto, Kouvola

EI KOMMENTTEJA

Leave a Reply