Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Moderni retkeilijä törmää helposti yleiseen ongelmaan: puhelimen akku ei kestä useamman päivän mittaista reissua.

Vanha kunnon Nokia 3310 selviäisi helposti vaikka viikon eräretriitistä, mutta siitä puuttuu monia käytännöllisiä ominaisuuksia. Patikoidessa on mukava seurata etenemistä GPS:n avulla, maukkaan näköisen sienen voi tunnistaa syömäkelpoiseksi ja parhaat hetket saa saman tien jaettua Instagramiin.

Tuhti paketti, tuhti lataus

Mukana kulkevat varavirtalähteet yleistyvät vauhdilla ja Huawein AP007 edustaa keskivertoa järeämpää kalustoa. Käytännössä 13000 mAh tarkoittaa noin 4-5 täyttä latausta nykyaikaiselle älypuhelimelle.

Käytännössä 13000 mAh tarkoittaa noin 4-5 täyttä latausta nykyaikaiselle älypuhelimelle.

Vähän alle 350 gramman painoisella laitteella on kokoa 11,7 x 7,6 x 2,3 senttiä ja se kulkee helposti vaikka repun sivutaskussa. Paketin mukana tulee yksi noin kymmenen sentin mittainen micro USB -johto, joten omat piuhat kannattaa mukavuussyistä ottaa mukaan.

Paketin suositushinta on 69 euroa, mutta kaupasta ja tarjouksesta riippuen ostoksen voi päästä tekemään halvemmallakin. Täyteen hintaankin Huawei on kilpailijoita selvästi edullisempi.

huawei-latauksessa
Laite on ihan siedettävän kokoinen mammuttimaiseen varaukseensa nähden. Johto kannattaa tosin päivittää pidempään.

Ei pelkkään kotikäyttöön

Varavirtalähteen lataaminen kestää useamman tunnin, mikä ei toisaalta ole ihmekään. Pidempää reissua ajatellen 13000 mAh lisälataus on kuitenkin melko korvaamaton apu.

Harmaa alumiinikuori on yllättävän siistin näköinen, vaikka naarmut erottuvatkin sen pinnassa harmillisen hyvin. Laite itsessään kestää mainospuheiden mukaan kovempaakin käyttöä. Testauksissa sitä on tiputettu metrin korkudelta maahan sekä altistettu muille tärskyille ja tärinöille. Lupailee ainakin hyvää rertkikäyttöä ajatellen.

Ensimmäiset käyttökokemukset ovat ainakin olleet positiivisia. Muhkea varaus siedettävään kokoon pakattuna voi pelastaa parhaimmillaan koko retkueen päivän. Todelliset koetukset koittavat toki kylmillä talvikeleillä, mutta Huawei lupailee laitteen kestävän -20 asteen pakkasia.

Tammikuun lopussa näemme lupauksen paikkansapitävyyden. Viikon mittainen talviseikkailu Åressa paljastaa varavirtalähteen luotettavuuden kylmissä oloissa ja rankassa käytössä.

Päivittelemme arviota talven edetessä, mutta tässäkin vaiheessa AP007 on harkitsemisen arvoinen hankinta ainakin kolmen vuodenajan käyttöön.

Huawei AP007 lyhyesti

Mitat: 11,7 x 7,6 x 2,3 senttiä
Paino: 342 grammaa
Varaus: 13000 mAh
Latausportit: 2 x USB
Ulostulo: 5V, 2A
Varaustason ilmaisin: LED
Ovh: 69e

Leave a Reply