Evo 3/3 – Paluu korvesta

Lue ensin retken edellinen osa: Kohti Niemisjärveä

Metsästä herääminen on kivaa. Ainakin kesällä. Ja jos on hyvä sää.

Tällä kertaa kaikki kriteerit täyttyivät ja uusi aamu tuntui varsin maukkaalta. Kömmin tosin teltasta pihalle mahdollisimman eleettömästi, koska pieninkin liikahdus sai myös sisäkankaaseen tiivistyneen kosteuden liikkeelle.

Väsynyt retkeilijä nimittäin puhisee ja pieree lyhyenkin yön aikana vähintään tarpeeksi. Kun telttakangas on yksikerroksinen ja koko teltta halpahallin edullisinta mallia, niin seinämät ovat aamulla kauttaaltaan pisaroiden peitossa.

No mutta, tarkoitus olikin vertailla erilaisia yöpymisratkaisuita. Viidentoista euron teltta ajoi asiansa vähintäänkin hintansa arvoisesti.

tyyni_aamu

Muu retkueemme on vielä unten mailla, joten nautiskelen hetken luonnon hiljaisuudesta. Kallion laelta näkyy peilityyni järven pinta, joka peilaa virheettömästi ympäröivän metsän ja aamuauringon säteet.

Nämä on niitä hetkiä, kun ajalla ei ole mitään merkitystä.

Pian kanssamatkaajatkin ryömivät ylös koloistaan alamme valmistaa aamupalaa. Nuotiolla keitetään luonnollisesti kahvit, mutta lisäksi myös puurovettä. Suunnitelmissa on lähteä matkaan aamutoimien jälkeen, joten nyt kannattaa tankata energiavarastot täyteen paluumatkan aloittamiseksi.

Valitettavasti itse nostetut kalat jäivät puuttumaan ruokapöydästämme, vaikka Eero kolusikin niemen rannikot tunnollisesti läpi. Kalaonni ei aina voi olla myötäinen, mutta näin mahtavissa puitteissa olisi kyllä kelvannut käristellä Ahdin antimia.

kalastava_eero

Jalkaa toisen eteen

Lähdemme tavaroiden pakkaamisen jälkeen vähitellen taivaltamaan Evokeskusta kohti. Tosin ensimmäisen kerran pysähdymme jo viidensadan metrin jälkeen pitämään pienen uima- ja kahvitauon Niemisjärven kahvilalla.

Tästä matka jatkuu kuitenkin ilman suurempia keskeytyksiä. Matkan varrella on jälleen hienoja kallioita ja tiheitä metsiköitä, jotka pitävät kävelemisen mielenkiintoisena. Ilmassa alkaa kuitenkin leijailla pientä sateen uhkaa, joten päätämme taivaltaa suht määrätietoisesti kotia kohden.

Kävellessä myös huomamme, että yöpaikkamme ei ollutkaan niin lähellä puolimatkaa kuin olimme ajatelleet. Yhteensä kahdenkymmenen kilometrin patikasta kuljettiin ensimmäisenä päivänä kahdeksan kilometriä, joten paluupäivän osuus on 50% pidempi.

Pidämme matkalla vielä kunnollisen ruokatauon, joka antaakin askeleelle taas kummasti lisävirtaa. Paikoitellen melko hidaskulkuinenkin maasto muuttuu loppua kohti paljon kevyemmäksi, ja pääsemme ( / joudumme) kulkemaan pitkän pätkän leveällä soratiellä.

Perillä!

Matka on onneksi helppo taittaa tuttuja opasmerkkejä seuraamalla. Koko reissun aikana jouduimme vain parissa kohdassa arpomaan oikeaa risteystä.

Pian saavummekin jo tutun järven luo, jonka toisella rannalla odottaa Evokeskus autoinemme. Kokonaisuudessa paluumatkamme kestää viitisen tuntia ja ehdimme juuri ajoissa takaisin ennen sateen alkua.

Parin päivän eräretriitti on ollut mahtava katko arkirutiineihin. Ajoitus meni sään kannalta täydellisesti, vaikka ilmassa olikin täyden katastrofin ainekset. Samalla Evo ja Niemisjärven kierros on havaittu todella toimivaksi retkikohteeksi.

Niemisjärven kierros

  • Hyvä autopaikka Evokeskuksella
  • Lenkin pituus noin 20 kilometriä
  • Matka Evokeskukselta laavulle 8 / 12 km
  • Selkeät opasteet ja hyväkuntoinen reitti
  • Järven rannassa jykevä laavu ja nuotiopaikka + hyvät puitteet vaikka riippumatolle

EI KOMMENTTEJA

Leave a Reply