Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Lue aluksi ensimmäinen osa: Retkeilyä rankkasateessa

Alkusäikähdyksen jälkeen Evon raikkauteen lähteminen alkaa varmistua hyväksi ideaksi. Kostea automatka enteili melkoista farssia, mutta pieni uhkarohkeus tuntuu toimineen ainakin tällä kertaa.

Auto jää parkkiin Evokeskuksen pihaan ja enää on jäljellä yksi, tärkeä päätös. Kumpaan suuntaan lähdemme kävelemään kierrosta?

Päivä on tässä vaiheessa jo melko pitkällä, joten päätämme taivaltaa tänään lyhyemmän osuuden. Kohteena oleva Niemisjärven laavu asettuu tosin melko mukavasti puolimatkan hujakoille. Ensimmäiselle päivälle matkaa tulee noin 8 kilometriä ja paluumatkan pituudeksi muodostuu nelisen kilometriä enemmän.

Huomaan jättäneeni matkalla ostetut eväät auton takakonttiin.

Ensimmäinen puoli kilometriä sujuu lähinnä hyvää säätä fiilistellessä. Raikkaan ilman myötä aivoihin alkaa vähitellen kulkeutua sen verran happea, että huomaan jättäneeni matkalla ostetut eväät auton takakonttiin. Rinkka jää maahan, hölköttelen hakemaan sapuskat ja kiitän onneani, että tajusin asian näin alkumatkasta.

Monipuolista maastoa

Kävely osoittautuu yllättävän hitaaksi. Ei niinkään maaston haastavuuden, vaan jatkuvien valokuvaustaukojen takia. Jo alkumatkasta päästään kulkemaan mukavan vaihtelevissa maisemissa.

Hiekkatieltä siirrytään soiselle mättäälle, joka vaihtuu pienen puron ylityksen jälkeen korkeaksi metsiköksi. Yhtäkkiä näkymä vaihtuukin aukeaksi aroksi ja reitti jatkuu kivenlohkareiden välistä kohti seuraavaa muutosta.

Taitamme matkan kaikesta huolimatta melko päämäärätietoisesti ilman turhia taukoja. Mielessä siintää Niemisjärvi ja leppoisa illanvietto leiripaikalla.

Reittiä on onneksi helppo seurata selkeiden merkintöjen avulla. Esimerkiksi Niemisjärveä kohti vievän polun tunnistaa vihreistä tassun kuvista, joita on ripoteltu reippaasti puihin, kivien kylkiin ja kyltteihin.

Pian saavummekin vielä viimeisille pitkospuille, joiden jälkeen Niemisjärvi alkaa vähitellen häämöttää jo edessämme. Jäljellä on enää siirtymä niemen kärjessä odottavan laavun viereen.

Hyvää iltaa itse kullekin

Mikään ei voita patikan jälkeisen leiriytmisen tunnetta. Perille päästyämme viimeinenkin tuulen vire on häipynyt ja ympärillämme kimmeltää peilityyni järvi. Kello on vasta kahdeksan illalla, joten ennen nukkumaanmenoa ehtii vielä rauhassa nauttia ympäristöstä.

Ja mikäs sen parempi tapa juhlia retken ensimmäisen osuuden päättymistä kuin nauttia tymäkät pannukahvit ilta-auringon paisteessa!

niemisjarven_karki
Nyt on hyvä

Eihän tämmöisestä paikasta keksi oikein mitään pahaa sanottavaa. Niemen kärki on hieno paikka, jossa on loistavat puitteet leiriytymiselle. Jykevän laavun vierestä löytyy mukava nuotiopaikka penkkeineen, ja parinkymmenen metrin päässä on peräti kuivakäymälä.

Maasto on mukavan tasaista esimerkiksi teltan pystyttämistä varten, ja itse päädyinkin yöpymään laakean rantakallion viereen. Riippumattojen kiinnitykseen löytyy sopivasti puita ja innokkaimmat voivat kasata Eeron tavoin vaikka kevyen laavun pressua hyödyntäen.

Illanvietto venähtää leiritulilla seuraavan päivän puolelle, mutta viimein pimeys, kylmenevä ilma ja retkiväsymys ajavat koko revohkan unten maille.

Lue arviot yöpymistavoista:

1 KOMMENTTI

Leave a Reply