Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Kunnon konkari vetäisi metsässä ollessaan aamiaiseksi kastematoja ja pyhäpäivinä voitelisi pettuleipänsä mahlalla. Ulkoilmaan eksyneille kaupunkilaishönöille on onneksi tarjolla vähän helpompiakin vaihtoehtoja. Kävimme lähipöpelikössä keittämässä vettä ja testaamassa pussiruokailun toimivuutta käytännössä.

Omat kokemukseni metsässä syömisestä rajoittuvat intin pakkisapuskoihin, joten odotukset eivät olleen kovin korkealla Blå Bandin Expedition Mealin suhteen. Makuna oli välimeren kanapasta eli tuttavallisemmin medelhavspasta med kyckling. Annoksia yhdessä pussissa on paketin mukaan 1-2 kappaletta.

bla_band-valimeren_kanapasta-2

Valmistaminen sujui aika näppärästi. Ensin keitetään vettä, joka sen jälkeen kaadetaan pussiin ja sekoitetaan. Kymmenen minuutin kuluttua tuloksena pitäisi olla valmis ja jopa syömäkelpoinen ateria. Saman voi ainakin teoriassa toteuttaa myös kylmällä vedellä, mutta silloin kuiva-aineiden liukenemista pitäisi ohjeen mukaan odotella puoli tuntia.

Pasta yllätti heti ensilusikallisella. Odotin laitosruokamaista mauttomuutta, mutta pussista löytyikin ihan oikeasti maistuvaa mössöä. Jälkikäteen mietittynä en muista törmänneeni mihinkään kovin kanamaiseen, mutta se on oikeastaan sivuseikka. Valmistamiseen käytettävästä vesimäärästä johtuen ruoka ei myöskään herättänyt hirveää janontunnetta, vaan se meni helposti alas ilman jatkuvaa juomapullon kanssa läträämistä. Annos oli ihan mukavan kokoinen ja ruokailun päätteeksi tuli kylläinen olo. En kuitenkaan ihan heti lähtisi jakamaan yhtä pussillista kahteen annokseen ilman hyvää syytä.

bla_band-valimeren_kanapasta

Ravintoarvot / pussi:
Energiaa: 520 kcal
Proteiinia: 20 g
Hiilihydraattia: 75g
Rasvaa: 16g

Loppuarvio: 4,5/5
Yllättävän maukas annos, jonka valmistaminen ja syöminen onnistuu ilman turhaa häsläystä.

Leave a Reply