Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Vaelluksilla joutuu tekemään kompromissejä monessa asiassa. Kaikki lähtee reissun suunnitelusta ja varusteiden pakkaamisesta, mutta valintoja tulee vastaan vielä kesken vaelluksenkin.

Olet todennäköisesti myös ottanut valokuvia hienoista maisemista ja tehnyt joka kerta myös niihin liittyvän valinnan. Räpsäistekö kuvan lonkalta vai alatko etsiä National Geographicin kanteen kelpaavaa kuvakulmaa? Tai ehkä valinta koskee kameran kaivamista syvältä rinkan pohjalta, kun taskussa kulkevan puhelimen kamera on vain napin painalluksen päässä.

Minä olen laiska. Enkä yleensä edes myönnä sitä ääneen, vaan selittelen tekojani jollain kauniilla syyllä. Usein laiskuus tarkoittaa sitä, että pakkaan järkkärin mukaan reissulle, mutta räpsin valtaosan kuvista puhelimella.

Lopputuloksia katsellessa taas mietin, kuinka sillä seuraavalla matkalla pidän kameraa koko ajan valmiudessa ja ammun muistikortin täyteen tarkkaan harkittuja raakakuvia.

Aloin huvin vuoksi selata vanhoja puhelimella otettuja kuva-arkistoja ja pyöritellä niitä Lightroomissa. Aika tylsän harmaastakin maisemasta saa kymmenessä minuutissa tehtyä kokonaan erilaisen lopputuloksen. Tsekkaa videolta esimerkki-editti ja testaa ihmeessä, mitä itse saat aikaiseksi omista kuvistasi. Editointi on oikeasti hauskaa.

Ja kannattaa muistaa, että ei tämä niin vakavaa ole. Paras kamera on se, jota tulee käytettyä.

 

Leave a Reply