Retkiruokailun perusteet: Nokipannukahvin keittäminen

Vaellusvideoita, retkiruokaa ja asiaa varusteista - tilaa Ulkoilmamiesten YouTube-kanava!

Pannukahvin keittäminen on perinteikäs ja lähes rituaalinomainen taitolaji. Ensikertalaisella voi helposti mennä sormi suuhun, joten päätimme tehdä helpon oppaan nokipannukahvin valmistamiseen.

Tarvitset vain kahvipannun, kahvia, vettä ja nuotion.

Keittäminen on sinällään yksinkertaista, mutta se vaatii oman aikansa. Kaikessa rauhassa tehtynä näillä opeilla saa joka kerta aikaiseksi todella maistuvat retkisumpit.

Katso video jutun alusta tai osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=4R1O8Lf6sj0

  • Lisää pannuun vettä ja kiehauta nuotiolla.
  • Nosta pannu sivuun ja odota, että vesi ei enää kiehu.
  • Lisää reippaasti kahvinpuruja kuumaan veteen ja sekoita huolella. Anna kahvin tekeytyä vielä muutaman minuutin ajan.
  • Nosta pannu takaisin nuotiolle ja kiehauta uudestaan. Tarkkaile tilannetta ja nosta pannu heti pois, kun kahvi alkaa poreilla.
  • Odota hetki, että purut laskeutuvat kiehumisen jälkeen pannun pohjalle.
  • Kaada tilkka sivuun ja tarjoile kuppeihin. EDIT: Jos et halua tuhlata yhtään kahvia, kaada ensimmäinen tilkka kuksaan ja siitä takaisin pannuun. Näin pääset puruista eroon, mutta et menetä kahvia. Kiitos Facebookin keskustelut!
  • Mausta ja nauti!

Vastaa